Information till boende Januari 2019

Informationer till boende i föreningen!

 

Som alla vet, så har vi sedan slutet av förra året blivit ett nytt gäng i styrelsen. Vi kommer att fortsätta arbeta för att alla medlemmar ska få ett så trivsamt boende som möjligt. En del saker kommer fortsätta vara som tidigare, en del saker kommer att förändras – till det bättre.

Här nedan kommer en del punkter som ALLA har behov av att känna till!

  • Hemsidan – Vi har fått igång en hemsida, som är www.geras.bostadsratterna.se. Som boende är det viktigt att ni regelbundet besöker hemsidan för att ta del av nyheter och olika beslut som fattat i styrelsen.

 

  • Nya öppettider – I och med lanseringen av hemsidan, så kommer många ärenden kunna fixas via hemsidan. På hemsidan kan ni skriva mejl till föreningen. Så om ni har frågor, funderingar, förslag, tips eller klagomål så nås vi via kontaktformuläret. Har ni inte tillgång till internet, eller behöver nya taggar? Kom till expeditionen på våra öppettider.

 

  • Passeringsbrickor/taggar – I varje lägenhet skall det finnas minst tre taggar som är kopplade till lägenheten. Från och med mars-månad, kommer vi att göra en tagginventering för att säkerställa att alla giltiga taggar finns i rätt händer. I samband med det, kommer ni medlemmar behöva infinna er på expeditionen så att styrelsen ska kunna gå igenom era aktiva taggar. Ni skall också behöva skriva på en kvittens, där finns det en policy för vad som får och inte får göras med taggarna!

 

  • Internet & tv – Vi har sedan 2008 haft internet & tv levererad från Telia. Idag betalar alla boende en alldeles för hög kostnad för internet och tv. Vi håller just nu på att omförhandla med Telia, alternativt byta till en annan leverantör. När detta blir klart kommer alla medlemmar kunna spara runt 200 kronor varje månad!

 

  • Gym – Vi i styrelsen har planer på att inrätta ett litet gym endast för föreningens medlemmar. Arbetet med att ta fram ett förslag, hitta en lämplig yta och rätt leverantör ska påbörjas inom en snar tid. Vi önskar därför veta från er medlemmar, ungefär hur många av er som är intresserade av att träna på hemmaplan? Här har ni en möjlighet att komma med åsikter. Ta kontakt med styrelsen om ni vill veta mer!

 

  • Brottsliga handlingar – Till sist vill vi informera er om att det har kommit till vår kännedom om en del brottsliga handlingar riktade mot enskilda medlemmar, och föreningen som helhet. Vi vill att alla ska ha ett så trivsamt boende som möjligt. Detta innebär att vi följer upp, utreder och polisanmäler alla brottsliga handlingar som sker inom föreningen!

 

 

Styrelsen Brf Gerås

Aziz, Dewin, Jenny, Hanan, Belma, John och Ben