Information om råttor kring fastigheten

Tyvärr har vi drabbats av råttor kring fastigheten och här kommer lite information om hur vi håller på att åtgärda detta.

Anticimex var här förra veckan, den 11 april. Första åtgärden blir att lägga gift i kommunala avloppsbrunnar kring vår fastighet, detta bör vara gjort inom kort. En orange markering kommer att vara synlig vid brunnar som behandlats med gift.

Nästa steg blir filmning av insidan våra avloppssystem för att hitta eventuella skador som kan orsaka att råttor kommer upp från avloppssystemet. En firma är bokad, något datum för denna åtgärd har jag inte i nuläget. Vi kommer även att stämma av med Göteborgs Stad gällande avloppsledningar ifall det är så att det finns skador på dessa utanför vår fastighet. Gällande detta har vi inlett en kontakt med Miljöförvaltningen och Kretslopp och vatten som är informerade om problemet.

Anticimex kommer på återbesök fredag 26 april. Det kan bli aktuellt med elektroniska råttfällor, men det är för tidigt för att fatta beslut om detta. Kanske räcker det att laga eventuella trasiga ledningar. 

Vi ber alla att vara noga med att inte ställa ut mat som drar till sig råttor! Mata inte fåglar eller katter, då matar ni också råttorna! Släng skräp i avsedda behållare och sortera skräpet rätt!

Vi får återkomma med information allt eftersom. Vi jobbar på med detta så fort vi kan och hoppas att detta ska vara löst så snart som möjligt!